Populaire vakantiebestemmingen

Door heel Nederland wordt er het hele jaar uitgekeken naar de zomervakantie. Iedereen heeft het hele jaar hard gewerkt en zijn toe aan een paar weken relaxen aan het zwembad of op het strand. Voor een aantal weken per jaar is het Nederlandse volk verspreid over heel Europa. Het maakt niet uit waar je bent, er zal altijd een grote kans zijn dat je een landgenoot tegen komt. Welke Europese landen waren dit jaar het populairst? We gaan het met je bespreken in dit artikel.

3. Griekenland

Griekenland heeft dit jaar een ongelofelijke spurt gemaakt in de lijst gemaakt. De afgelopen jaren ging het niet erg goed met het toerisme in Griekenland door de crisis en de vele vluchtelingen die aankwamen, maar sinds dit jaar is Griekenland weer helemaal terug. De prijzen zijn in verhouding tot andere bestemmingen in Europa goedkoop te noemen. Zo vind je al acht daagse reis met luxe villa in Griekenland voor iets meer dan 500 euro per persoon.

2. Spanje

Nummer 2 op de lijst is Spanje. Spanje is al jaren lang één van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders. Het lekkere eten, de vriendelijke mensen en niet te vergeten het heerlijke klimaat zijn de factoren die Spanje zo populair maken. Of je nou gaat voor de historische steden als Valencia en Madrid, of liever dagenlang ligt te relaxen aan de Costa del Sol, het kan allemaal in Spanje. Door de politieke spanningen in Turkije en Griekenland is het aantal Nederlandse vakantiegangers de afgelopen jaren ook flink gestegen.

1. Frankrijk

De nummer 1 die je waarschijnlijk al zag aankomen, Frankrijk. Frankrijk staat al lang op nummer 1 als meest populair vakantieland. De reden dat Frankrijk zo populair is, is de combinatie tussen het uitgestrekte platteland en de prachtige historische kathedralen die het land bezit. Je kan al jarenlang op vakantie gaan in Frankrijk en toch ieder jaar weer nieuwe gebieden ontdekken. Naast de prachtige natuur en historie heeft Frankrijk ook nog de beste wijnen van de wereld te bieden. Toch is de populariteit van Frankrijk langzaam aan het dalen. Dit heeft ermee te maken dat veel Franse burgers nog geen Engels praten en hierdoor de communicatie lastig is.