Tirol

TirolHet meest geliefd, zeker als je kijkt naar de grote stromen vakantiegangers in de wintermaanden, is zonder twijfel Tirol.
Deze deelstaat van Oostenrijk, herbergt de grootste verzameling skigebieden per aantal kilometers in de gehele Alpen, en tal van Nederlanders trekken hier heen om te genieten van de wintersport, die in Tirol tot grote hoogte is verheven.

Wintersport

Natuurlijk heel veel skigebieden om te skiën of te snowboarden, maar tegenwoordig ook tal van wat meer trendy sporten zoals paragliden, snowbiken of snowkiten, worden in Tirol aangeboden.
En natuurlijk niet te vergeten de Après Ski, want ook dit onlosmakelijk met de wintersport verbonden fenomen, is hier tot grote hoogte verheven, en kent haast geen evenbeeld elders in de Alpen. Op zoek naar accomodatie? Kijk dan eens op Wintersport accommodaties Oostenrijk vergelijken voor een overzicht.

Zomervakantie

Maar Tirol is meer, veel meer. Een uitgesproken bestemming voor de zomervakantie. Warm, veel zon, en tal van recreatiemogelijkheden zoals watersport (bijvoorbeeld op de Achensee), topevenementen, en uitgelezen mogelijkheden om te fietsen, te mountainbiken of de bergen eens te voet te verkennen.

Meer weten?

Wil je meer weten, neem dan eens een kijkje op Tirolinfo.nl. We beschrijven alle regio’s en dorpen en steden, maar ook alle recreatiemogelijkheden in de zomer en de winter. En natuurlijk alle skigebieden.